опънати тавани

Email

office@bachbg.com

Телефон

(+359) 899 968143

Широкото приложение на опънатите тавани в последните години не е плод на случайността. Те имат уникални технически и визуални характеристики – бърз, лесен и чист монтаж, олекотена конструкция, предоставят идеално гладка повърхност, прикриват всякакви несъвършенства, кабели и тръби, не пропуска прах и мръсотия, не се овлажнява и не мухлясва, което го прави особено подходящ за бани и мокри помещения, дават възможност за вграждане на осветление, противопожарни системи и вентилация, и предлагат множество опции за постигане на различни декоративни ефекти. Цветовете им не избледняват с времето и платната не провисват. Освен това, осигуряват висока хигиена, по-добри здравословни условия за живот.

Какво е опънат таван?

Опънатият таван е вид окачен таван, състоящ се от два компонента – алуминиев профил по периметъра и платно от поливинилхлорид (ПВЦ) с дебелина 0.2мм по краищата на което чрез ултразвукова технология се заварява т. нар. „Харпун“ служещ за опъване и защипване на платното в алуминиевия профил. Опънатият таван има 10 години гаранция, но специалистите твърдят, че експлоатационният му срок е над 40 години.
Комбинацията между опънат таван и гипсокартон дава възможност за уникални декоративни решения. Има богат избор от цветове за платното, както и полупрозрачно платно от което се изработват изцяло светещите тавани и ефектните принтирани 3D изображения.Цветните платна от едната си страна са матови, а от другата гланцирани и придават огледален ефект. Материалът също така не изисква поддръжка. Той е хигиеничен, нетоксичен и пожароустойчив по европоейските стандарти B-s1, d0 в съответствие с EN 13501.1

Монтаж на опънат таван

 

 

 

EMAIL

office@bachbg.com

ТЕЛЕФОН

(+359) 899 968143

ADDRESS

София, Дружба 2, бл. 519, с-у Джъмбо

+359899968143