опънати тавани

Email

office@bachbg.com

Телефон

(+359) 899 968143

Cleaneo® SYSTEXX® System – Гладкият акустичен таван

  Още в далечното минало, това дали сте забелязали подозрителното пукане в храсталака или просто сте пренебрегнали тежкия 400 кг саблезъб тигър е било въпрос на живот и смърт. Оттогава много от опасностите ги няма, но чувствителното ухо остана , което все още възприема акустичните нередности и ги намира за неприятни – независимо дали става дума за доброто качество на звука на гласа в лекционната зала или за особено шумната атмосфера в ресторант.

   В акустиката на помещението най-важното нещо е създаването на приятен звук и намаляването на реверберацията. Приятният фонов шум има положителен ефект върху човешкото благополучие и подобрява работата и концентрацията.

 

Звукова елегантност – Cleaneo® SYSTEXX® System

   Все по-предпочитан е отвореният дизайн с плавни, изчистени форми и просторни площи. Гладките стени и тавани обаче са ревербериращи и следователно често се получават неприятни звуци от кънтене и ехо.

   Обаче конвенционалните акустични тавани, с които проблемът с шума може да бъде решен, не се вписват оптически в съвременната концепция на помещението. Тези два аспекта неизбежно водят до нови изисквания към акустичното планиране.

   Специалистите по акустика в Knauf Gips KG, в сътрудничество с експертите за гладки стени и тавани на Vitrulan Group, разработиха решение тук: иновативната система Cleaneo SYSTEXX осигурява ниво на звукопоглъщане от забележителните αw 0,80 – 0,85 и постоянно високо поглъщане от ниски към високи честоти, за най-добро акустично представяне.

   В комбинация с идеално гладка, естетична повърхност, тази нова таванна система не само се намира в най-високите класификации, но също така отговаря на високите изисквания на съвременната архитектура.

 

 КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА 

Cleaneo SYSTEXX Acoustic Board:
акустична плоскост с полар (необходима е труднозабележима снатка) или фолио (не е необходима снатка)

Cleaneo SYSTEXX Dots: лепилни точки

Cleaneo SYSTEXX Silent: Гладкият акустичнен завършек за акустичната плоскост

Свържете се с нас. Нашите експерти по акустика ще ви помогнат да намерите идеалното решение за вашия проект!

Всеки компонент на системата Cleaneo SYSTEXX е разработен индивидуално и компонентите са перфектно настроени един към друг. Специалният акустичен перфориран панел Cleaneo осигурява основата. Звукопропускливо покритие с идеално гладка повърхност, благодарение на гладкия стъклотекстилен тапет залепен върху панела чрез сух процес на залепване. Резултатът е бяла и гладка повърхност, която идеално се вписва във всеки архитектурен стил.

DOWNLOADS

+359899968143