опънати тавани

Email

office@bachbg.com

Телефон

(+359) 899 968143

СЕГА НАЛИЧЕН: КОМПЛЕКТ ПРОТИВ МЪХЪЛ

Предотвратяване на появата на мухъл чрез нагряване на стени с нагревателна материя V4heat

Ъглите, особено по външните стени, са зоните, които са най -податливи на растеж на мухъл: топлият въздух среща студена стена, настъпва кондензация и осигурява идеални условия за размножаване на мухъл. Мухълът около дома не е просто визуален проблем, той също има потенциал да причини бързо здравословни проблеми.

Мухълът може да расте зад гардероби и други мебели за дълго време, без да бъде забелязан, често причинявайки всякакъв вид заболявания, вариращи от алергии до астма. Веднъж открит, премахването на мухъла често е отнемащ време и скъп процес – да не говорим за нарушаването на домашния комфорт по време на ремонта.

Комплектът V4heat против мухъл ефективно предотвратява кондензацията и следователно образуването на мухъл. Системата се контролира с помощта на температурен сензор, осигуряващ постоянна температура на стената, което предотвратява образуването на мухъл. Управлението е изключително лесно : след като бъдат свързани, термостатът и системите за управление поемат и автоматично регулират отоплението.

Кога се образува мъхълът: Как се развива мухълът

След откриването на мухъл в сградата, първото нещо, което трябва да направите, е да откриете основната причина. Влагата винаги е причина за растежа на мухъл и причините за това са многобройни:

– Влага, проникваща отвън или издигащи се изпарения
– Влага, причинена от увреждане на водопровода, напр. дефектна тръба
– Влага, причинена от конденз при топлинни мостове, напр. в ъглите на стаята или зад гардеробите
– Влага, вследствие от душ, готвене, сушене на пране и др.

Докато първите две причини са резултат от структурни дефекти или внезапни повреди и могат да бъдат отстранени след ремонт, трудно е да се избегнат последните две причини за влага в ежедневието.

Тъй като външните повърхности на ъгъла са по -големи от вътрешните, могат да възникнат геометрични топлинни мостове. По този начин ъглите на помещението остават по -студени от другите повърхности на стената. В резултат на това температурата в ъглите пада под точката на оросяване (Точката на оросяване е температурата, при която водната пара във въздуха започва да се кондензира до течна вода), влагата се натрупва и се превръща във водни капчици – идеалното място за размножаване на мухъл .

Същото важи и за стените, скрити от големи мебели, като гардероби: въздухът не може да циркулира и да отвежда влагата. Тя остава по стената и насърчава растежа на мухъл.

DOWNLOADS

Лесна инсталация: Plug & play

Основният елемент на нашия комплект против мухъл е нагревателна тъкан, изработена от стъклени влакна и завършена със специално карбоново покритие. Тъканта се вгражда в мазилката на стената и след това се свързва с блока за управление „Wallbox“ с помощта на предварително монтираните клеми. След това просто го включете в контакта и Wallbox поема контрола.

Съдържание

Нагревателна тъкан: 2 части по 2,5 м всяка с 1,50 м захранващ кабел, ширина 53 см всяка
Wallbox: Захранващ блок с мощност 200 W с режим на готовност, Температурен превключвател с възможност за свързване на сензор за структурен елемент, едно гнездо за свързване на сензора за конструктивни елементи, два гнезда за свързване на нагревателните тъкани
Разни: Сензор за структурни елементи, дълъг 3,50 м, Инструкции за монтаж, 1x 5 м изолационна тръба за вграден монтаж, 3x 3,5 x 35 mm винтове, 3x 5 x 28 mm щепсели за стена

+359899968143