опънати тавани

Email

office@bachbg.com

Телефон

(+359) 899 968143

Пожарозащитни тапети SYSTEXX ACTIVE FIREPROTECT

Сертифицирана система от четири продукта, които, когато са залепени със съответното системно лепило SYSTEXX Active FireProtect Glue, постигат клас на пожарозащита A2-s1, d0 – с други думи: незапалими са! Системи като SYSTEXX FireProtect, които предлагат най-високата класификация на огнеустойчивост, могат да добавят решаващи минути за бягство.

Разбира се, надяваме се, че огън никога няма да избухне. Но какво, ако това се случи поради техническа неизправност или невнимание? В този случай всяка секунда, в която даден продукт възпрепятства разпространението на огъня, спомага спасяването на собствения Ви живот или живота на другите. Защото не само пожарът е опасен – но преди всичко бързо разпространяващият се дим причинява загуба на ориентация и изразходва останалия кислород. Особено често посещаваните съоръжения трябва да осигуряват адекватна защита, за да се осигури достатъчно време за евакуация в случай на пожар. Системи като SYSTEXX FireProtect, които предлагат най-високия клас на огнеустойчивост, могат да добавят решаващи минути към времето, необходимо за бягство.

Определението за пожар и противопожарна защита е много сложен въпрос. До 2011 г. всяка европейска държава провежда свои собствени тестове за пожар, което означава, че сравнимостта в рамките на продуктовите групи е невъзможна. Поради това Европейският съюз реши да стандартизира правилата, за да създаде единна основа и безопасност за потребителите: серия стандарти EN 13501. Задачата на държавите-членки е да адаптират съществуващите си строителни разпоредби към този нов стандарт. В случая на FireProtect класът на огнеустойчивост A2-s1, d0 означава:

  • A2 – той не е запалим
  • s1 – в случай на пожар може да се развие много ограничено количество дим
  • d0 – в случай на пожар няма пламтящи капчици.

Технически акценти

  • Сертифицирана система (лепило / покритие за стена)
  • Необходимо е системно лепило SYSTEXX Active FireProtect Glue
  • CE етикет
  • Годишен преглед от независим институт за тестване

DOWNLOADS

Реакция на огън: A2-s1, d0 – незапалим

Подсилва основата и премоства пукнатини

Изключително устойчив на износване и търкане

Устойчив на удар и перфорация

Устойчив на дезинфектанти и почистващи агенти (в комбинация със съответните системи за покритие)

Нетоксичен

Подходящ за хора страдащи от алергии

Произведено в Германия

Благоприятен за здравето със сертификат Oeko-Tex

+359899968143